Royal Opera House: Cinema season

GISELLE

Een verhaal over verraad, bovennatuurlijke krachten en liefde die verder gaat dan de dood.

Het boerenmeisje Giselle ontdekt dat haar minnaar Albrecht aan een ander toebehoort. Ze berooft zichzelf van het leven en haar ziel betreedt de gelederen van de Wilis - schimmen van jonge vrouwen die stierven vóór hun trouwdag. Alle mannen die hun pad kruisen, worden gedwongen te dansen tot ze sterven. Albrecht loopt in de val, maar het lukt Giselle om hem te redden en ze bevrijdt haar ziel van de kracht van de Wilis.

 

MANON LESCAUT

De opera van Puccini die hem eeuwige roem bracht, is na 30 jaar terug in Covent Garden.

Als Manon de jonge student Des Grieux ontmoet, wordt ze al snel verliefd. Hij schaakt haar- maar wanneer de oudere Geronte Manon een leven vol weelde en luxe belooft, komt ze in de verleiding. Manon kan Des Grieux niet vergeten en ze proberen te vluchten. Hun pogingen om toch samen te zijn mislukken en Manon overlijdt in de armen van Des Grieux.

 

MACBETH

De eerste Shakespeare opera van Guiseppe Verdi in een uitvoering van Antonio Pappano.

Na een grote veldslag ontmoeten de krijgsheren Macbeth en Banco een groep heksen, die hen enkele voorspellingen doen. Macbeth zal een machtige koning worden. Banco zal geen koning worden, maar zal een lijn van koningen voortbrengen. Die voorspelling brengt het hoofd van de machtsbeluste Macbeth, en vooral dat van zijn demonische vrouw, Lady Macbeth, helemaal op hol. Macbeth grijpt de macht en roept zichzelf tot koning uit. De voorspelling over Banco laat hem niet los...

 

DE NOTENKRAKER

HET MAGISCHE BALLET. DÉ KERSTKLASSIEKER VOOR HET HELE GEZIN.

Het is kerstavond en goochelaar Herr Drosselmeyer neemt de jonge Clara mee op een fantastisch avontuur waarin de tijd stil blijft staan. De woonkamer van het gezin verandert in een geweldig decor en via een magische reis komen ze terecht in het Koninkrijk van Snoep. De prachtige muziek, de fantasierijke decors en de fascinerende dans maken deze uitvoering van De Notenkraker tot de ultieme kerstvoorstelling.

The Royal Opera House Cinema Season:

Giselle – vanaf 20 oktober 2020

Manon Lescaut – vanaf 3 november 2020

Macbeth – vanaf 25 november 2020

De Notenkraker – alléén op 13 december 2020

 

  • Production company: The Royal Opera House
  • Release datum: vanaf 20 oktober 2020